Femijet, e ardhmja e qytetit tone jane nje investim i sigurt per te ardhmen. Ndaj dhe Bashkia e Shijakut do ti ndertoje femijeve te shkolles se Xhafzotaj nje kend sportiv i cili do te jete nje vend argetimi dhe edukimi per brezin e ri duke i lejuar te krijojne kujtimet e femijerise ne nje kend me te gjitha standartet.
Kjo hapsire do t’i dedikohet aktivitetit fizik te femijeve te zones dhe pas orarit mesimor.
Ky projekt financohet nga Agjencia Zvicerane per Zhvillim dhe Bashkepunim (SDC) dhe Agjencia Austriake per Zhvillim (ADA) ne kuader te PZHRSH.
Duke ofruar nje ambient te tille ne komunitet me dy funksione, gjate orarit mesimor dhe pas orarit mesimore, ky investim mund te cilesohet i nevojshem per zonen.

Fillimet e punimeve ne kendin sportiv ne shkollen e Xhafzotaj jane nje demostrim se premtimet jane mbajtur dhe jane shoqeruar me vepra.